Sztuka w Obejściu 2017

Data wydarzenia: 07-10-2017
Sztuka w Obejściu 2017

Znamy już program tegorocznej edycji. Będziemy jeszcze nad nim pracować.

WYSTAWY CZYNNE: sobota 07.10 :11.00 – 18.00,
niedziela 08.10: 11.00 – 17.00

WYDARZENIA TOWARZYSZĄCE:
Piątek:
godz. 18.00: spektakl Ubu król, Teatr Węgajty
godz. 20.00: otwarcie Sztuki w Obejściu 2017 i pokaz fotografii Marka Liberskiego, m. in. Pejzaże jeszcze z tej ziemi DJ WOJ, Siedziba Stowarzyszenia Ręką Dzieło

Sobota:
godz. 11.00 i 13.00: pokaz filmu Punkt krytyczny (1,5h), Lawendowe Muzeum Żywe
godz. 15.00: koncert zespołu Blues Time
godz. 16.30: Fenomen Puszczy Białowieskiej – spotkanie z Katarzyną Jagiełło (Greenpeace). Po spotkaniu, ok. godz. 18.00: Obejście dla Puszczy – korowód z rzeźbami-lampionami,

godz. 20.00: interwencja muzyczna zespołu Suknia Wandzi Azbestowa oraz recital Tomka M. Konopińskiego „Jestem brzydki jak Hitler”,

Niedziela:
godz. 12.00 – 14.00: Edward Cyfus i koncert ZPiT Kortowo, Lawendowe Muzeum Żywe
godz. 15.00: spotkanie z gośćmi z Eco Village of Eourres i Françoisem Monnetem,
godz. 17.00: Muzyczny Finisaż, Teatr Węgajty
godz. 19.00: Przysiewki końcowe śpiewa Jacek Bereza, Berezówka

WARSZTATY/POKAZY:
Sobota, w godz. 10.00 – 14.00: Otwarta Pracownia Ikony, Cegielnia Art
Sobota w godz. 12.00-16.00 i niedziela 10.00-12.00: Między judo a plecionkarstwem – warsztat wyplatania z leszczyny i wikliny, Teatr Węgajt
Niedziela, w godz. 11.00 – 13.00 – warsztat koronki czółenkowej(po wcześniejszym zgłoszeniu), Koronczarnia
Komponowanie herbat ziołowych, olejów i maści, gra terenowa Zaginiony Skarb Starej Zielarki, Różane Wzgórza
UWAGA: do warsztatów bez oznaczonej godziny można się przyłączyć w dowolnym momencie

KULINARIA:
Berezówka: Potrawy wegetariańskie i mięsne (godz. 13.00 – 16.00)
Cegielnia: zupy jesienne, crepes (francuskie naleśniki), ciasta, kawa.
Galeria Przerwa: tarta czekoladowa, kawa, herbata, a może nawet zupa.
Kraina Smaku: chleb własnego wypieku, kuchnia wegetariańska, wegańska, bezglutenowa, mięsna
Lawendowe: aromatyczna zupa jesienna (godz. 14.00-17.00)
Różane Wzgórza: zupa pokrzywowa z kociołka, dania tradycyjne, wegetariańskie i wegańskie (również na wynos)
Teatr Węgajty: Specjalności kuchni kaukaskiej – czepałgasz, gałuszki, manty, czeczeńska chałwa i inne
Kuchnia polowa przed koncertami: Luiza Ibragimowa, Marzena Malinowska